Intresserad av hur iläggsulor kan lindra dina problem med fötterna? Idag är det många som har arbeten som sliter på fötterna. Frisörer står upp hela dagarna och många inom vården står eller går hela dagarna mellan olika patienter. Detta leder självklart till problem. Inte minst är det många som drabbas av problem med fötterna i olika former. Med iläggssulor kan du motverka problemen.

Iläggssulor är ett utmärkt sätt att behandla och förebygga problem med fötterna. Om du till exempel har ett tekniskt arbete där du står mycket framför ett skrivbord och en dator kan vara påfrestande för fötterna. Då gäller det att ha bra skor och bra iläggssulor. Läs vidare om du vill lära dig mer om iläggssulor och hur du kan använda dem för att förebygga och behandla problem med fötterna, så som pronation, hälsporre och nedsjunken framfot.

Iläggssulor och pronation

De flesta av oss pronerar i mer eller mindre hög utsträckning. Att pronera innebär att sätta ner foten med en viss inåtvinkling. Hur stor denna inåtvinkling är varierar från person till person. Detta kan skapa problem om det inte kompenseras med hjälp av iläggssulor. Särskilt om du ägnar dig åt löpning, såsom långdistanslöpning, marathonlöpning eller annan träning som frestar på fötterna i hög grad.

 Iläggssulor och hälsporre

Hälsporre är ett problem som uppstår vid överbelastning av den sena som sitter i hålfoten och som fungerar som ett viktigt stöd för foten. En påbyggnad på benet på undersidan av hälen kan bildas och den kallas för hälsporre. För att undvika och lindra problem med hälsporre är det viktigt att ha bra iläggssulor. Läs mer om iläggssulor.

Det viktigaste att göra när du drabbats av hälsporre är att se över dina skor och iläggssulor. Skorna ska vara stadiga och iläggssulorna dämpande. Du bör också överväga att dra ner på träningen som belastar fötterna och hälarna. Självklart är det bäst att besöka eller läkare eller fysioterapeut om du har allvarlig problem eller om de inte går över.

Nedsjunken framfot

Nedsjunken framfot drabbar framförallt äldre människor, personer som belastar sina fötter mycket genom att gå och stå mycket och aktiva löpare. När främre delen av foten har blivit platt och trycket på framfoten ökat så har du drabbats av nedsjunken framfot. Genom att använda bra iläggssulor kan du behandla problemen. Med bra sulor i skorna skapar du en behaglig miljö för fötterna som kan göra att problemen går över. Det finns olika former av behandling för nedsjunken framfot, men inlägg är något du kan prova på egen hand och som ofta hjälper effektivt.

Vi hoppas att du med hjälp av din nyvunna kunskap och våra god råd kan hitta en lösning på de problem du drabbats av med dina fötter. Kom ihåg att det alltid är bäst att besöka en specialist så fort du drabbats av problem. Prova dessutom ett par högkvalitativa iläggssulor för att lindra smärtan och förebygga ytterligare problem. Lycka till med behandlingen av dina fotproblem!