Tekniken spelar en större och större roll i människors liv idag. Det har hjälpt till att göra många saker enklare. Idag väntar många svenska par med att få barn tills de avslutat sin utbildning och är i full gång med karriären. Det här kan ofta vara ett hinder eftersom det blir svårare att få barn ju äldre vi är. Det mesta handlar om rätt tajming för att ägget ska befruktas och det kan ofta vara svårt. Som tur är kan tekniken hjälpa oss med det och därmed optimera chanserna att bli gravid.

Appen lär känna din kropp

För att hjälpa kvinnor att bli gravida har det utvecklats appar som kan hjälpa till att avgöra när chansen att lyckas är som allra störst. Genom att fylla i information om hälsa och menstruationscykel, kan appen sedan beräkna ägglossningen och när chansen att bli gravid är som störst, med hjälp utav en algoritm. Ju längre appen används desto bättre lär appen att känna kvinnans kropp. Det här gör det lättare för henne att förutsäga när hon bäst kan bli gravid och när hennes nästa menstruation kommer.

Är du redan gravid finns det olika appar som kan berätta om hur ditt foster utvecklar sig just nu och vad som händer i din kropp just nu.

Dubbelkolla med ägglossningstest

För kvinnor som kämpar med att försöka bli gravida, är en app med förmågan att förutsäga när chansen för att bli gravid är som störst en enorm hjälp. Det är ett naturligt sätt att förutsäga det och appen har fått mycket beröm för att hjälpa många kvinnor. Om du vill dubbelkolla om appen verkligen stämmer kan du alltid köpa och ta ett ägglossningstest. Vet du exakt när ägglossningen sker har ni goda chanser att bli gravida om ni har samlag den dagen.

Ägglossningen sker cirka 14 dagar efter sista menstruationens första dag, men det kan naturligtvis vara väldigt individuellt. Vill du veta exakt när dina chanser att bli gravid är som allra bäst är ett ägglossningstest och en app en utmärkt början. Köpa tillbehör till gravida kvinnor, till exempel Bio oil her.