Vi är många som njuter av att sitta bekvämt hemma i soffan och slå på en favoritfilm istället för att gå på bio. Många ser filmer och tv-serier på sin dator och låter tv:n stå orörd, eller håller på och krånglar att koppla mängder av sladdar mellan datorn och tv:n. Båda dessa lösningar är onödigt krångliga, när du istället kan investera i en trådlös mediaspelare.

Vad är en trådlös mediaspelare?

En trådlös mediaspelare är en liten enhet som gör att du trådlöst kan strömma film, tv-serier och musik från din dator eller smartphone till tv:n. Oftast kopplas den in med en hdmi-sladd i tv:n, vilket på så sätt eliminerar långa sladdar mellan tv:n och din dator. Det finns en mängd olika sorters mediaspelare som är mer eller mindre avancerade, vilket gör att du har stor möjlighet att välja din mediaspelare efter just dina behov.

Olika sorters trådlösa mediaspelare

Trådlösa mediaspelare finns som sagt både i enklare modeller med färre funktioner, och mer kraftfulla mediacenter med mängder av funktioner. Om du nöjer dig med att se filmer online och helt enkelt bara vill ha bilden från datorn till tv:n, behöver du se till att din trådlösa mediaspelare har stöd för att spegla bilden från din webbläsare i datorn. Dessa lite enklare mediaspelare finns att hitta för långt under tusenlappen, men ger dig massor av bekvämlighet för pengarna.

Om du tycker att bild- och ljudkvalitet är en stor del av din tv- och filmupplevelse bör du istället investera i en mediaspelare med stöd för 4K-upplösning och separata, optiska ljudutgångar till ditt hemmabiosystem. Utöver det behöver du tänka på hur du konsumerar dina filmer och tv-serier: om du är en storkonsument som har användarkonto hos alla stora streamingtjänster blir upplevelsen bäst om din mediaspelare har stöd för appar från de tjänster du använder.