Idag tas nästan alla bilder med antingen mobil eller digitalkamera. Oavsett om det är en semi-professionell spegelreflexkamera eller en smartphone, samlas bilderna på ett och samma ställe, i en mapp på datorn. Samtidigt som det här är väldigt enkelt och smidigt, har det lett till att det nästan inte är någon som sätter in foton i fotoalbum längre.

 

Skapa din egen konst

Som tur är blir fotoskrivarna allt bättre och billigare och fler och fler köper en dit hem. Det gör det enkelt för vanliga familjer att kunna printa de bästa bilderna från semestern. Antingen till fotoalbummet, för att sätta in i en ram eller hänga på kylskåpet med hjälp av magneter. En bra fotoprinter kan också användas för att skriva ut bilder från webben eller varför inte egna kreationer. På så sätt kan hela familjen vara med och skapa digitala konstverk och därmed låta hela familjens personlighet skina genom hela hemmet. Tänk på att välja en ordentlig fotoprinter så att bilderna skrivs ut i bra kvalitet. Det finns många bäst-i-test undersökningar med de bästa modellerna på marknaden.

 

Var uppmärksam på bläckpatroner

Det är en bra idé att titta på priset innan du köper, men du ska också vara medveten om vad skrivaren kostar på lång sikt dvs. vad bläckpatronerna kostar. Bläckpatronerna är ofta en stor utgift och ibland har de billigaste skrivarna de dyraste patronerna. Speciellt de stora märken som exempelvis Canon och Brother är inte rädda för att ta nästan hundra kronor för en enda paton. Oavsett om du behöver Brother bläckpatroner eller toners så kan du hitta billigare, kompatibla patroner online. Kompatibla bläckpatroner består av samma delar och fungerar på samma sätt som de originella, men de kommer inte från samma företag.

 

Tekniska detaljer kan vara av stor betydelse

Det finns några tekniska detaljer som kan vara bra att vara medveten om. Exempelvis kan det vara stor skillnad i ljudnivån på olika skrivare. Hade du tänkt att ställa den i köket eller i vardagsrummet, där ni ofta är, så kan det bli väldigt irriterande i längden om printern låter mycket.

Du bör också se på om skrivaren är enkel att hantera. Ju svårare det är att hantera skrivaren, desto större risk för att du inte använder den tillräckligt.

Sist men inte minst är det en bra idé att välja en trådlös skrivare. Helst en som kan skriva ut direkt från din smartphone. Att kunna skriva ut en familjebild så snart du har tagit den, gör skrivaren ännu mer användbar!