När du väl har bestämt dig och det är dags för en ny dator, kommer nästa fundering. Vad ska den här datorn kunna? Surfar du bara på nätet, eller behöver du även kunna skriva och kanske lägga budget med den? Har du en hobby som skulle må bra av att du hade ett fungerande databasprogram?

Eller är det egentligen en ny hemmabio du behöver? Det här är viktiga saker att ta ställning till innan du investerar i en bärbar, som visar sig inte ha kapacitet till det, du egentligen ville.

 

Visst finns det sharewareprogrammer som utan extra kostnad kan laddas ner från nätet. Vi har väl alla någon familjemedlem som tycker att Linux är det bästa som hänt mänskligheten. Men handen på hjärtat, vet du hur du får tag på de här programmen, hur du installerar det och sedan använder det? Eller behöver du prata med en återförsäljare, som installerar programmen åt dig och förser dig med en manual på svenska? Kanske har du koll på olika program och appar som kan hämtas på nätet. Tänk då på att även om många är gratis är det en del som kräver prenumeration. För att få med de bästa funktionerna ska man räkna med att det är betalvara.

 

Dags att besluta sig

När du vält har funderat klart och vet vad du är ute efter, är det dags att lägga budget. Kanske du ska kontakta Profilkredit för att få det du önskar, kanske klarar du det med ett elegant grepp i plånboken. Men för att kunna ta ställning till det, krävs det att du är helt med på vad det är just du vill ha och behöver.

Du börjar alltså bakifrån: Vad vill du? Vad kan du? Vilken mjukvara passar till det? Vilken sorts dator krävs för att driva detta? Enkelt, eller hur?

Post not found !